Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar run@villapardoes.nl en wij helpen je graag!

Praktische informatie over de aangepaste versie van de VPWR2021

Wat is er veranderd t.o.v. de oorspronkelijke editie?
Helaas is het binnen de huidige corona-maatregelen niet mogelijk om de VPWR2021 in de oorspronkelijke vorm door te laten gaan. Omdat we ondanks alle beperkingen natuurlijk niet bij de pakken neer willen gaan zitten, hebben we een aangepaste vorm bedacht.

Het samenbrengen van deelnemers en toeschouwers op één locatie voor een sponsorloop zoals de VPWR is op dit moment volgens de maatregelen niet toegestaan. Omdat juist in deze tijd samen bewegen, en dan ook nog eens voor het goede doel, heel verbindend is, hebben we ervoor gekozen alle lopers de mogelijkheid te bieden een mooie route te rennen of wandelen vanaf een startpunt naar keuze. Dit kan een plek bij jou in de buurt zijn, maar dit kan ook op een mooie plek in het bos zijn, of langs het strand. Door wel allemaal op hetzelfde tijdstip (11.00 uur) te starten, komen we toch samen in actie.
Hoe ziet het programma er op 11 december dan uit?
Via een eenvoudige en goed werkende tool (App) bieden we al onze deelnemers op 11 december de mogelijkheid een eigen route uit te kiezen vanaf een startplek naar keuze, dit kan overal in Nederland zijn. De mobiele App biedt verrassende routes incl. routebegeleiding. Je kunt hierbij kiezen uit de volgende afstanden: 1.5km, 6km en 10km (wandelen of rennen). Je loopt een rondje, start en finish zijn op hetzelfde punt. Een uitgebreide instructie over hoe dit precies werkt, volgt op korte termijn per e-mail. Ook zullen we z.s.m. een duidelijke instructie en stappenplan op de website vermelden.

Daarnaast bieden we ook iets extra’s: luister naar een bijzondere radio-uitzending, ‘Villa Pardoes FM, Radio voor Kampioenen’. Terwijl jij jouw route loopt, wordt deze live uitgezonden vanuit Villa Pardoes. Zo blijven we tijdens het lopen steeds met elkaar verbonden. Na de gezamenlijke warming-up volgt het startschot door de burgemeester van Kaatsheuvel. En terwijl jij (hard)loopt luister je naar fijne loopmuziek, zijn er liveoptredens en hoor je interviews van bijzondere gasten die ons eraan herinneren waarom we de Villa Pardoes WinterRun in het leven hebben geroepen. Onze razende reporter gaat op pad om een aantal deelnemers te volgen en brengt live op locatie verslag uit.
Wat is het verschil met de digitale run van vorig jaar?
We maken dit jaar gebruik van eRoutes (www.eroutes.com), een professionele en goed werkende App welke speciaal ingericht wordt ingericht om de Villa Pardoes WinterRun te ondersteunen. Al vele organisaties (zoals KWF, de Hartstichting, KiKa, Johan Cruyff Foundation) gingen ons voor. Uit ervaring is gebleken dat eRoutes een goed werkende applicatie is, welke zeer geschikt is voor een sponsorloop met verschillende routes zoals de VPWR2021.
Vanaf waar start de Villa Pardoes WinterRun nu?
Dat bepaal jij zelf! Alle deelnemers kiezen zelf een startpunt. Dit startpunt kan bij jou in de straat zijn, in het dichtstbijzijnde natuurgebied, aan het strand, of op de Waddeneilanden. Elke plek is mogelijk. 
Hoe krijg ik mijn bestelde t-shirt/sjaal?
Alle bestelde t-shirts en sjaals worden opgestuurd in de week voor 11 december, zodat jij op 11 december nog steeds in het mooie runshirts in actie kunt komen, of tijdens het wandelen die lekkere warme sjaal om kunt doen. Heb jij je adresgegevens nog niet ingevuld? Doe dit dan vóór 7 december in jouw account!  
Krijg ik een medaille?
Vind je het leuk om na afloop een echte VPWR medaille te ontvangen? Laat het ons dan vóór 14 december via een mail aan run@villapardoes.nl weten. Dan zorgen wij ervoor dat jij na afloop een medaille toegestuurd krijgt.  
Ik kan niet starten om 11.00 uur, wat nu?
Dat is geen probleem. We zorgen ervoor dat jij op 11 december ook na 11.00 uur gebruik kunt maken van de tool. Je kunt hiervoor nog steeds dezelfde activatiecode gebruiken. Deze ontvangt iedere deelnemer binnenkort per e-mail. 
Tot wanneer is het mogelijk om in te schrijven?
Inschrijven voor de Virtual Run is mogelijk t/m 9 december, 12.00 uur. 
Tot wanneer kunnen er donaties opgehaald worden?
Donaties kunnen t/m 11 december opgehaald worden.
Ook na deze periode kun jij jouw steentje bijdragen, wil je Villa Pardoes steunen? Kijk dan op: www.villapardoes.nl/help-mee.

Is het mogelijk om mijn inschrijfgeld terug te krijgen?
Dit is mogelijk. Stuur dan voor de sluitingsdatum 9 december 12:00u een mail naar run@villapardoes.nl met het verzoek om jouw inschrijving te annuleren en jouw inschrijfgeld terug te vragen. Vermeld duidelijk je naam, adres, woonplaats en het bankrekeningnummer waarmee je jouw inschrijfgeld betaald hebt. Als je er toch voor kiest om jouw inschrijfgeld niet terug te vragen, dan accepteren we deze heel graag als donatie aan Villa Pardoes.  
Is het mogelijk om mijn opgehaalde donaties terug te krijgen?
De Villa Pardoes WinterRun wordt jaarlijks georganiseerd om donaties op te halen voor Villa Pardoes. Villa Pardoes biedt Nederlandse gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving aan. We zouden ook de door jou opgehaalde donaties graag voor dit doel gebruiken. Mochten jouw persoonlijke donateurs toch afzien van hun donatie, dan kunnen wij dit per persoon terug storten op de rekening waarvan het bedrag aan ons in gedoneerd. Vraag jouw donateurs persoonlijk een mailtje te sturen voor de sluitingsdatum van 9 december 12:00u naar run@villapardoes.nl met het verzoek om de donatie te annuleren en terug te storten. Vermeld duidelijk naam, adres, woonplaats en het bankrekeningnummer waarmee de donatie betaald is.

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van de Villa Pardoes WinterRun naartoe?

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van de Villa Pardoes WinterRun naartoe?
De uiteindelijke opbrengst van Villa Pardoes WinterRun gaat naar Villa Pardoes. Jaarlijks ontvangt Villa Pardoes zo’n 600 gezinnen met een ernstig levensbedreigend ziek kind. Klik hier voor meer informatie. De betalingen gaan via iDEAL en Mollie Payments direct naar de rekening van Villa Pardoes.
Is er ook een belastingvoordeel als ik een deelnemer of team van de Villa Pardoes WinterRun sponsor?
Een donatie aan de Villa Pardoes WinterRun kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik Villa Pardoes WinterRun niet ga lopen?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan Villa Pardoes.
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors te bedanken en om bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk een factuur te ontvangen?
Jazeker. Als u bij uw online sponsoring aangeeft dat u als bedrijf de Villa Pardoes WinterRun sponsort dan ontvangt u automatisch per e-mail een factuur als PDF-bestand. Ontvangt u geen factuur? Dan kunt u een e-mail sturen naar run@villapardoes.nl.
Moet ik verplicht sponsor geld ophalen?
Nee, dit is niet verplicht. We hopen natuurlijk wel met de Villa Pardoes WinterRun zoveel mogelijk geld op te halen voor Villa Pardoes zodat heel veel gezinnen kunnen genieten van een bijzondere vakantie. 

Inschrijving

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijven kan tot en met 6 december 2021. Alleen online inschrijvingen tot en met 2 december zijn verzekerd van hun voornaam of bedrijfsnaam op het startnummer. Het loopshirt is ook slechts tot 2 december te bestellen. LET OP: het maximum aantal deelnemers voor de WinterRun is

2000 lopers (incl. bedrijventeams en groepen). Voor de WinterWalk geldt een maximaal aantal deelnemers van 1000 wandelaars. Voor de startnummers geldt dus OP=OP. De mogelijkheid bestaat dat de inschrijving eerder sluit, dus zorg dat je op tijd inschrijft.

Kunnen Runners van diverse afstanden in 1 team/groep zitten?
Ja. Het is mogelijk deelnemers voor zowel de 6 km als 10 km WinterRun samen in een team te zetten. Een team/groep kan dus bestaan uit een mix van Runners die de 6 of 10 km lopen. Ook bij de WinterWalk en KidsRun is het mogelijk om binnen het onderdeel verschillende afstanden te mixen. De WinterRun, WinterWalk en KidsRun mixen is helaas niet mogelijk. Bedrijventeams moeten wél dezelfde afstand lopen binnen één team.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor je moet afzeggen. Je kunt je inschrijving dan annuleren door een e-mail te sturen naar de organisatie van Villa Pardoes Winter Run: run@villapardoes.nl. Het is helaas niet mogelijk om sponsorgeld retour te ontvangen.
Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving. Wat nu?
Alle deelnemers ontvangen per e-mail een bevestiging. Zorg dus dat je een goed e-mailadres invult. Mocht je desondanks geen bevestiging hebben gekregen, mail dan even naar run@villapardoes.nl. Check ook je spambox. Het kan zijn dat de mail daarin is gekomen.
Hoe hoog is het inschrijfbedrag?
WinterRun en WinterWalk individueel
10 km inschrijving € 15,- (snelle inschrijvers €12,50 / geldig t/m 15 oktober)
6 km inschrijving € 15,- (snelle inschrijvers €12,50 / geldig t/m 15 oktober)

WinterRun bedrijventeams of als onderdeel van een groep
10 km inschrijving €375,- per team van max. 5 personen (snelle inschrijvers €325,- / geldig t/m 15 oktober) 
6 km inschrijving €375,- per team van max. 5 personen (snelle inschrijvers €325,- / geldig t/m 15 oktober) 

KidsRun
600 meter, 1.000 meter, 1.500 meter € 5,- 

De Villa Pardoes WinterRun loopshirts zijn bij te bestellen voor € 17,50 bij het inschrijven. 
Hoe kan ik een bedrijventeam of een groep inschrijven?
Als je je inschrijft voor Villa Pardoes WinterRun via het inschrijfformulier kan je aangeven of je mee doet als organisatie/bedrijf of als persoon. Wanneer je een bedrijventeam gaat inschrijven kies je voor organisatie/bedrijf. Wanneer je als inidividu of in een groep gaat inschrijven kies je voor persoon. Indien je in een groep wilt lopen, geef je daarna aan dat je een groep wilt aanmaken. Iedereen die zich bij jouw groep wilt aansluiten, kan bij het inschrijven aangeven dat ze zich willen aansluiten bij een bestaande groep. Door middel van de zoekbalk kunnen zij jouw groep opzoeken en zich hieraan toevoegen. Lopen in een groep is bedoeld voor individuele lopers die wel graag samen hun donaties willen werven en op de dag zelf als groep wandelen of rennen. 

Hoe krijg ik een Villa Pardoes loopshirt?
Iedereen die zich online inschrijft voor de Villa Pardoes WinterRun kan tot en met 21 november dit unieke shirt online bestellen. De prijs is € 17,50 voor de volwassen maten en € 10,- voor de kindershirts. Zo lang de voorraad strekt zullen er 11 december op het start/finish terrein ook nog in beperkte hoeveelheden shirts worden verkocht.
Kan ik voor meerdere teams of personen inschrijven?
Nadat je je hebt ingeschreven log je jezelf eerst uit en daarna kun je opnieuw inschrijven. Bij het invoeren van je e-mailadres krijg je de mededeling dat er al een account bestaat op dat e-mailadres. Je kunt er voor kiezen iemand onder jouw e-mailadres te laten inschrijven. Vink aan: 'ik wil dit mailadres toch gebruiken en kies een gebruikersnaam' om één e-mailadres meerdere keren te gebruiken.

Bereikbaarheid

Waar is de Villa Pardoes Winter Run?
De start en de finish van de run, walk en kidsrun zijn op het Anton Pieckplein te Kaatsheuvel (5171 EJ). 
Kan ik Villa Pardoes Winter Run goed bereiken per fiets?
Jazeker, dat raden wij zelfs aan! Woon je in de buurt van het Anton Pieckplein? Dan is het met de fiets het gemakkelijkst om het evenement te bereiken.
Kan ik parkeren bij Villa Pardoes WinterRun?
Er is een speciaal parkeerterrein beschikbaar aan de Dodenauweg (naast de Efteling). Wij verzoeken je om op dit terrein te parkeren om ongemakken te voorkomen. Volg hiervoor de gele aanwijzingborden. Houd er rekening mee dat het circa 15 minuten lopen is naar het Anton Pieckplein.

Route & Programma

Is er een tijdslimiet verbonden aan de verschillende afstanden?
Ja, er is een tijdslimiet voor de afstanden van de WinterRun. Voor de 6 km is er een tijdslimiet van 60 minuten en voor de 10 km is dit 1 uur en 30 minuten. De KidsRun en WinterWalk kennen geen tijdslimiet.
Hoe laat is de start van Villa Pardoes WinterRun?
  • 10.00-11.00 uur: 10 km Walk
  • 10.30-11.30 uur: 6 km Walk
  • 13.00-13.15 uur: Kidsrun 4-5-6 jaar | 600 m
  • 13.15-13.30 uur: Kidsrun 7-8-9 jaar | 1.000 m
  • 13.30-13.45 uur: Kidsrun 10-11-12 jaar | 1500 m
  • 14.00 uur: 6 km Run & Wheelers
  • 15.00 uur: 10 km Run 

Wat is er nog meer te beleven op en rond het terrein van Villa Pardoes WinterRun?
Op en rondom het Anton Pieckplein, daar is het allemaal te beleven! Er staat een grote tent op het plein met eten, drinken, entertainment én een schaatsbaan.
Wie kunnen er meedoen aan Villa Pardoes WinterRun?
Kinderen vanaf 13 jaar mogen aan de 6 en 10 km WinterRun meedoen. Aan de 6 km kunnen ook Wheelers deelnemen. Aan de WinterWalk mogen alle leeftijden deelnemen. Voor de KidsRun geld voor de 600 meter een minimum leeftijd van 4 jaar, 1000 meter een minimum leeftijd van 7 jaar en voor de 1500 meter een minimum leeftijd van 10 jaar.
Is Villa Pardoes WinterRun een wedstrijd en vindt er tijdregistratie plaats?
Bij de 6, 10 km Run en Kids Run is er tijdregistratie. Bij de Walk niet. Meedoen is belangrijker dan winnen! Je ontvangt uiteraard wel een medaille als aandenken. 

Startnummer & shirt

Krijg ik na afloop ook een medaille?
Alle deelnemers die finishen, krijgen na afloop van de Villa Pardoes WinterRun, WinterWalk en KidsRun een medaille uitgereikt.
Hoe ontvang ik mijn startnummer?
Je kunt jouw startnummer een week voor de start ophalen bij Villa Pardoes. Je ontvangt hierover nog een mail met alle detail informatie. Indien je niet in de gelegenheid bent om in de week voorafgaand naar Villa Pardoes te komen, dan kun je jouw startnummer tot een uur vooraf op de start-finishlocatie ophalen. 
Ik ben vergeten een Villa Pardoes Winter Run-shirt te bestellen. Is dit alsnog mogelijk?
Ja, dit is nog mogelijk. Als je ingelogd bent op de Winterrun site kun je klikken op 'inschrijven', je slaat de inschrijving over en klikt op 'extra's. Bij extra's kun je een shirt aanvinken en los betalen. 
Kan ik pinnen bij Villa Pardoes Winter Run?
In de tent kun je de consumpties per pin betalen, wil je met cash betalen kun je aan de kassa een opwaardeerkaart kopen. 

Garderobe & Sanitair

Is er een plek waar ik mijn bagage kan laten?

In de Theaterzaal van het Klavier, echter uiterlijk om 18.00 weer ophalen. Wij raden je aan om zo min mogelijk (waardevolle) bagage mee te nemen. Het achterlaten van spullen is geheel op eigen risico.

Is er een ruimte om mij om te kleden?
In de Theaterzaal van het Klavier. 
Kan ik ook douchen na afloop?
Nee, er zijn geen douches.
Zijn er ook toiletten bij de start- en finishlocatie?
Jazeker. Er zijn voldoende toiletten aanwezig.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen