Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar run@villapardoes.nl en wij helpen je graag!

Inschrijving

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijven kan tot en met 9 december 2019. Alleen online inschrijvingen tot en met 4 december zijn verzekerd van hun voornaam of bedrijfsnaam op het startnummer. Het loopshirt is ook slechts tot 4 december te bestellen. LET OP: het maximum aantal deelnemers voor de WinterRun is

2000 lopers (incl. bedrijventeams en groepen). Voor de WinterWalk geldt een maximaal aantal deelnemers van 1.000 wandelaars. Voor de startnummers geldt dus OP=OP. De mogelijkheid bestaat dat de inschrijving eerder sluit, dus zorg  dat je op tijd  inschrijft.

Kunnen Runners van diverse afstanden in 1 team/groep zitten?
Ja. Het is mogelijk deelnemers voor zowel de 6 km als 10 km WinterRun samen in een team te zetten. Een team/groep kan dus bestaan uit een mix van Runners die de 6 of 10 km lopen. Ook bij de WinterWalk en KidsRun is het mogelijk om binnen het onderdeel verschillende afstanden te mixen. De WinterRun, WinterWalk en KidsRun mixen is helaas niet mogelijk. Bedrijventeams moeten wél dezelfde afstand lopen binnen één team.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor je moet afzeggen. Je kunt je inschrijving dan annuleren door een e-mail te sturen naar de organisatie van Villa Pardoes Winter Run: run@villapardoes.nl. Het is helaas niet mogelijk om sponsorgeld retour te ontvangen.
Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving. Wat nu?
Alle deelnemers ontvangen per e-mail een bevestiging. Zorg dus dat je een goed e-mailadres invult. Mocht je desondanks geen bevestiging hebben gekregen, mail dan even naar run@villapardoes.nl. Check ook je spambox. Het kan zijn dat de mail daarin is gekomen.
Hoe hoog is het inschrijfbedrag?
WinterRun individueel of als onderdeel van een groep
10 km inschrijving € 15,-
6 km inschrijving € 10,-

WinterRun bedrijventeams of als onderdeel van een groep
10 km inschrijving €250,- per team
6 km inschrijving €250,- per team

KidsRun
600 meter, 1.000 meter, 1.500 meter € 5,- 

WinterWalk individueel of als onderdeel van een groep
10 km inschrijving € 10,-
6 km inschrijving € 10,-

WinterWalk bedrijventeams of als onderdeel van een groep
10 km inschrijving €250,- per team
6 km inschrijving €250,- per team

De Villa Pardoes WinterRun loopshirts zijn bij te bestellen voor € 15,- bij het inschrijven. 
Hoe kan ik een bedrijventeam of een groep inschrijven?
Als je je inschrijft voor Villa Pardoes WinterRun via het inschrijfformulier kan je aangeven of je mee doet als organisatie/bedrijf of als persoon. Wanneer je een bedrijventeam gaat inschrijven kies je voor organisatie/bedrijf. Wanneer je als inidividu of in een groep gaat inschrijven kies je voor persoon. Indien je in een groep wilt lopen, geef je daarna aan dat je een groep wilt aanmaken. Iedereen die zich bij jouw groep wilt aansluiten, kan bij het inschrijven aangeven dat ze zich willen aansluiten bij een bestaande groep. Door middel van de zoekbalk kunnen zij jouw groep opzoeken en zich hieraan toevoegen. Lopen in een groep is bedoeld voor individuele lopers die wel graag samen hun donaties willen werven en op de dag zelf als groep wandelen of rennen. 

Hoe krijg ik een Villa Pardoes loopshirt?
Iedereen die zich online inschrijft voor de Villa Pardoes Winter Run kan ook dit unieke shirt bij bestellen tot en met 4 december 2019. Wil je na de inschrijving nog een shirt bestellen kan dat via 'extra's bestellen' onder 'dashboard'. Op de dag van de Run kunt u het shirt afhalen bij het Inschrijfbureau. Dit unieke loopshirt is te bestellen voor €15,-. 
Kan ik voor meerdere teams of personen inschrijven?
Nadat je je hebt ingeschreven log je jezelf eerst uit en daarna kun je opnieuw inschrijven. Bij het invoeren van je e-mailadres krijg je de mededeling dat er al een account bestaat op dat e-mailadres. Je kunt er voor kiezen iemand onder jouw e-mailadres te laten inschrijven. Vink aan: 'ik wil dit mailadres toch gebruiken en kies een gebruikersnaam' om één e-mailadres meerdere keren te gebruiken.

Bereikbaarheid

Waar is de Villa Pardoes Winter Run?
De start en de finish van de run, walk en kidsrun zijn op het Anton Pieckplein te Kaatsheuvel (5171 EJ). 
Kan ik Villa Pardoes Winter Run goed bereiken per fiets?
Jazeker, dat raden wij zelfs aan! Woon je in de buurt van het Anton Pieckplein? Dan is het met de fiets het gemakkelijkst om het evenement te bereiken.
Kan ik parkeren bij Villa Pardoes WinterRun?
Er is een speciaal parkeerterrein beschikbaar aan de Dodenauweg (naast de Efteling). Wij verzoeken je om op dit terrein te parkeren om ongemakken te voorkomen. Volg hiervoor de gele aanwijzingborden. Houd er rekening mee dat het circa 15 minuten lopen is naar het Anton Pieckplein.

Route & Programma

Is er een tijdslimiet verbonden aan de verschillende afstanden?
Ja, er is een tijdslimiet voor de afstanden van de WinterRun. Voor de 6 km is er een tijdslimiet van 60 minuten en voor de 10 km is dit 1 uur en 30 minuten. De KidsRun en WinterWalk kennen geen tijdslimiet.
Hoe laat is de start van Villa Pardoes WinterRun?

14.30 uur: 10 km WinterRun

14.45 uur: 11 en 7 km WinterWalk

16.00 uur: 6 km WinterRun

17.30 uur: KidsRun 4-6 jaar 600 meter

17.40 uur: KidsRun 7-9 jaar 1000 meter

17.50 uur: KidsRun 10-12 jaar 1500 meter

Wat is er nog meer te beleven op en rond het terrein van Villa Pardoes WinterRun?
Op en rondom het Anton Pieckplein, daar is het allemaal te beleven! Er staat een grote tent op het plein waar artiesten en dj's de hele dag entertainen. Verder staan er foodtrucks, Pardoes is aanwezig, de bus en caravan staan uitgestald en er is een plek voor de kidsadventure: glittertattoos, schminken, nail art., etc.
Wie kunnen er meedoen aan Villa Pardoes WinterRun?
Kinderen vanaf 13 jaar mogen aan de 6 en 10 km WinterRun meedoen. Aan de WinterWalk mogen alle leeftijden deelnemen. Voor de KidsRun geld voor de 600 meter een minimum leeftijd van 4 jaar, 1000 meter een minimum leeftijd van 7 jaar en voor de 1500 meter een minimum leeftijd van 10 jaar.
Is Villa Pardoes WinterRun een wedstrijd en vindt er tijdregistratie plaats?
Alleen bij de 6 en 10 km Run is er tijdregistratie. Bij de overige afstanden niet. Meedoen is belangrijker dan winnen! Je ontvangt uiteraard wel een medaille als aandenken. 

Startnummer & shirt

Krijg ik na afloop ook een medaille?
Alle deelnemers krijgen na afloop van de Villa Pardoes WinterRun, WinterWalk en KidsRun een medaille uitgereikt.
Hoe ontvang ik mijn startnummer?
Je kunt jouw startnummer één uur voorafgaand aan jouw starttijd ophalen bij het afhaalpunt in de tent op het Anton Pieckplein.
Ik ben vergeten een Villa Pardoes Winter Run-shirt te bestellen. Is dit alsnog mogelijk?
Ja, dit is nog mogelijk. Als je ingelogd bent op de Winterrun site kun je rechts boven op je naam klikken. Vervolgens komt er 'dashboard' te staan. Bovenaan in het dashboard staat 'extra's bestellen'. Onder dit onderdeel staan alle shirtjes en kun je er nog een bestellen.
Kan ik pinnen bij Villa Pardoes Winter Run?
Het is mogelijk om consumptiebonnen te pinnen in de tent op het Anton Pieckplein. Voor contant geld is er een Rabobank in de buurt van het Anton Pieckplein waar gepind kan worden.

Garderobe & Sanitair

Is er een plek waar ik mijn bagage kan laten?

Bij de omkleedruimte  in het theater van Het Klavier (Anton Pieckplein) is een garderobe aanwezig. Wij raden je aan om zo min mogelijk (waardevolle) bagage mee te nemen. Het achterlaten van spullen is geheel op eigen risico.

Is er een ruimte om mij om te kleden?
Er is beperkt ruimte beschikbaar bij het Theater in Het Klavier.
Kan ik ook douchen na afloop?
Nee, er zijn geen douches.
Zijn er ook toiletten bij de start- en finishlocatie?
Jazeker. Er zijn voldoende toiletten aanwezig.

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Villa Pardoes WinterRun naartoe?

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Villa Pardoes WinterRun naartoe?
De uiteindelijke opbrengst van Villa Pardoes WinterRun gaat naar Villa Pardoes. Jaarlijks ontvangt Villa Pardoes zo’n 600 gezinnen met een ernstig levensbedreigend ziek kind. Klik hier voor meer informatie. De betalingen gaan via iDEAL en Mollie Payments direct naar de rekening van Villa Pardoes.
Is er ook een belastingvoordeel als ik een deelnemer of team van Villa Pardoes WinterRun sponsor?
Een donatie aan Villa Pardoes WinterRun kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik Villa Pardoes WinterRun niet ga lopen?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan Villa Pardoes.
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors te bedanken en om bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk een factuur te ontvangen?
Jazeker. Als u bij uw online sponsoring aangeeft dat u als bedrijf Villa Pardoes WinterRun sponsort dan ontvangt u automatisch per e-mail een factuur als PDF-bestand. Ontvangt u geen factuur? Dan kunt u een e-mail sturen naar run@villapardoes.nl.
Moet ik verplicht sponsor geld ophalen?
Nee, dit is niet verplicht. We hopen natuurlijk wel met de Villa Pardoes WinterRun zoveel mogelijk geld op te halen voor Villa Pardoes zodat heel veel gezinnen kunnen genieten van een bijzondere vakantie. 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen